Budgetcoach

Uw werknemer heeft zich ziek gemeld of dreigt uit te vallen, diegene zit wellicht in de problemen! Financiële problemen zijn steeds vaker een issue bij de werkgevers. Dit wegens de lastige financiële situatie in Nederland maar ook de gezinssituatie van uw collega in het land van herkomst. Vergeet niet dat uw internationale medewerkers er vaak dubbele lasten hebben: ze wonen, eten  leven in Nederland. Hun gezin in het buitenland. Ook daar moeten ze eten, wonen en vaak ook: zelf de gezondheidszorg betalen. En ja, men verdient weliswaar geld en moet dit zelf kunnen regelen maar zo wekt dat in de praktijk helaas niet. Mannelijke werknemers die hun partner/ gezin in het land van herkomst achter moesten laten, hebben vaak niet voldoende inzicht op hun eigen uitgaves in Nederland. Het vervolg? Het geld is (te) snel op waardoor ze het idee krijgen dat ze bij u te weinig verdienen. Stap 2 is een zoektocht naar een andere baan.

Wat kunt u als werkgever doen? En wat gaát u doen? 

Nederlandse werknemers kunnen redelijk makkelijk hulp zoeken én vinden. Tevens hebben ze hun sociale vangnet. Dit hebben de internationale werknemers in Nederland, heel vaak, niet! Bovendien is het zoeken naar de juiste hulp vaak lastig tevens de taalbarrière. De cultuurverschillen, de aangeleerde hiërarchie en normen en waarden vanuit het land van herkomst beperken het zoeken naar de hulp. Schaamte om over de geldproblemen te praten is enorm! Wat in Nederland normaal en gebruikelijk is, is vaak in het land van herkomst van uw collega, een taboe. Laat het niet zo ver komen dat uw werknemer (lees: collega) in de problemen belandt of ergens anders werk gaat zoeken!

Laat een van onze professionals uw collega helpen! Vaak is er een uurtje gesprek al mee dan voldoende! In sommige gevallen verwijst onze professional uw medewerker naar de juiste, gespecialiseerde hulpinstelling.

Ons platform biedt u als werkgever ondersteuning en zorgt ervoor dat uw werknemer snel de juiste hulp krijgt. We spreken de taal van uw werknemer, onze budgetcoaches zijn opgeleid en gecertificeerd en bieden hulp aan in 4 talen: Pools, Roemeens, Engels en Nederlands.

U kunt onze professionals inzetten vanaf 1 uur. Voor meer mogelijkheden: vul vrijblijvend het formulier in en beschrijf kort de situatie. U hoeft de gegevens van uw medewerker NIET in te vullen!

Beschikbaar in:

Pools, Roemeens, Engels, Nederlands

Investering:

klantenkaart Maand