Omgaan met generatie verschillen

Generatieverschillen op de werkvloer zijn geen bijzonderheid. Maar toch, lijken de generatieverschillen anno 2023 meer op te vallen en voor menig irritaties op de werkvloer te zorgen. Dit o.a. de invloed van o.a. sociaal media en het individualisme van de jongste generatie. Ze leren anders, denken anders en willen anders werken. ”Zij” of juist ”wij”? …

Onvervulde verwachtingspatronen, andere vorm van communicatie en de doelen die niet voor iedereen binnen het bedrijf even begrijpelijk zijn. Tijd om hier meer van te weten te komen!

Een generatie is een groep individuen binnen een bepaalde leeftijdscategorie met gelijkaardige ideeën, attitudes, waarden, enz. Verschillende generaties binnen één organisatie is een vorm van diversiteit. Door de kenmerken van uw eigen generatie en die van uw collega’s te herkennen en te begrijpen brengt u het beleid in evenwicht en moedigt u interactie aan, waar iedereen die inclusie ondersteunt, van profiteert. Elke generatie brengt zijn eigen talenten, overtuigingen en capaciteiten met zich mee, en wanneer ze worden gecombineerd, kunnen ze binnen de organisaties van enorm toegevoegde waarde zijn.

Programma

  • Definiëren en (h)erkennen van de generaties BB X, Y, Z en … Alfa
  • Generatiekompas
  • Ambities, behoeften en verschillende perspectieven
  • Verschillen tussen dezelfde generaties in het Oostblok en in Nederland
  • Generatie management
  • Conflicten voorkomen en oplossen
  • Planning maken rekeninghouder met de generaties: het loont zich!

Doelgroep

Voor elke leidinggevende die het van belang vindt dat hij /zij de waarde van de diversiteit van de generaties optimaal tot zijn recht wilt laten komen. Het leren om te gaan met de generatieverschillen brengt begrip op en zorgt voor meer productiviteit en prestaties maar vooral voor meer plezier! Deze workshop laat u ontdekken dat elke generatie een eigen aanpak verdient en zich nooit, zonder de uitleg, zal verdiepen in een collega die anders denkt omdat diegene ”ouder” of ”jonger” is.

 

Aantal deelnemers

minimaal 8 maximaal 12

Beschikbaar in:

Nederlands, Pools, Engels

Investering:

op aanvraag Groep