Langdurig conflict

Bij uit de hand lopende arbeidsconflicten bestaat er een grote kans dat een van de medewerkers zich ziek meldt.

Niet om onder het conflict uit de weg te gaan maar omdat er daadwerkelijk lichamelijke klachten bij komen, zoals concentratieverlies, hoge bloeddruk, hoofdpijn, hartkloppingen. Klachten die erg lijken op overspannenheid of burn-out maar die te wijten zijn aan de spanning die het conflict met zich meebrengt. Mensen slapen niet (goed), partners thuis en/of vrienden adviseren om uit de buurt van het conflict te blijven: thuis dus.

Indien u met de werknemers uit verschillende landen (en dus culturen!) werkt, heeft u een grote kans dat men de emoties opkropt, vanuit de hiƫrarchie die in het land van herkomst aangeleerd is niet met u praat en vanuit de geleerde normen en waarden anders reageert dan u dit graag zou willen. Om te denken dat u uw buitenlandse collega ook zelf kan helpen is een halfillusie: we denken anders, werken anders en letten op de andere dingen. De Nederlandse (goed bedoelde!) aanpak werkt meestal alleenbaar averechts.

Laat het niet zo ver komen en laat ons u helpen om het conflict of de escalatie tussen uw werknemers op te lossen. We werken met de ervaren deskundigen die de taal van uw werknemer spreken. Denk hierbij aan de mediator, psycholoog, gedragswetenschapper, externe vertrouwenspersoon, jurist. We bieden momenteel hulp en advies in 4 talen (medio 2024 worden deze diensten aangeboden in maar liefst 7 talen). Zie meer info onder de rubriek: Inzet van professionals.

Vul vrijblijvend het contactformulier in dan nemen we binnen (maximaal) 24 uur contact met u op.

U hoeft de gegevens van uw medewerker(s) NIET te vermelden, alleen de situatie kort beschrijven.

Beschikbaar in:

Pools, Roemeens, Engels, Nederlands

Investering:

klantenkaart Maand