”We werken vooral met de handjes”. Ow?! U werkt wel degelijk met de hoofdjes en hartjes, ook dat nog. U medewerkers zijn zonen, dochters, moeders en vaders. Zussen, tantes, buren, vrienden, voetbaltrainers. In het land van herkomst dan. `heeft u ooit eens bij stilgestaan bij het volgende?:

Wat als uw collega tijdens een nachtdienst de epilepsie aanval krijgt?! Wat als uw medewerker allergisch is? Wat als een van die vaders of ooms de spreekwoordelijke vinger tussen de machine krijgt? Of een hele hand?! Wat doen ze dan? Schreeuwen, in hun eigen taal ook nog. Menselijk.

En jahoor, ze kunnen echt op de heftruck rijden, dat doen ze al jaren. Ook op de reachtruck lukt het aardig. Totdat een pallet of een doos op iemands voet terecht komt. Of een hoofd…

”Voorkomen is beter dan genezen”, saai maar o’zo waar. Waarom zijn er nog altijd (internationale) medewerkers in Nederlands aan het werk die géén heftruck diploma hebben?! Conform de Nederlandse wetgeving en úw veiligheidsregels dan, niet dat ”papiertje” gekocht ergens tijdens de vakantie in eigen land… Waarom zijn er nog altijd bedrijven die veel te weinig BHV’ers in dienst hebben? De bus chauffeurs bijvoorbeeld, die dagelijks honderden mensen vervoeren… Begrijpt u dit? Wij niet! Daarom geven we, al jaren, allerlei cursussen op het gebied van veiligheid. Zodat men écht veilig werkt en zich ook veilig voélt! Want een AED, in de noodsituatie gebruiken is echt lastig als je dit nog nooit geoefend hebt en je Nederlandse collega BHV’er toevallig niet in de buurt is…

Ter herhaling: een heftruck en reachtruck certificaat hoeft maar 1 keer in de 5 jaar herhaald te worden, het VCA diploma 1 keer in de 10 jaar, het BHV diploma, jaarlijks. En gelukkig maar het gaat namelijk om de mensenlevens… Nog een herhaling: er waren er in 2022 3700 (gemelde) bedrijfsongevallen waarvan 51 met dodelijke afloop!

Vindt u de veiligheid van uw medewerkers ook zo belangrijk als wij? Klik op de rubriek veiligheid op de werkvloer. We trainen in 7 talen, onze docenten zijn opgeleid door de juiste instanties en staan voor u klaar.

 

Werkt u in een multiculturele organisatie?

Mooi! Zo leert u verschillende tradities, hoort u verschillende talen en ervaart u andere denk- of werkwijze dan uw eigen. Maar. Het werken met de collega’s van andere herkomst kan ook uitdagende situaties veroorzaken. Onbegrip komt vaak door de onbekendheid van culturele verschillen. Deze kenmerken zich door andere levensgewoontes en andere geloofsovertuigingen, andere opvoeding en heel ander onderwijs. Met deze bagage komen uw collega’s naar Nederland. Vanzelfsprekend kan dit, eerder of later, een obstakel worden in de communicatie en de samenwerking binnen uw bedrijf.

Personeelstrainer biedt een dienstenpakket en cursusaanbod voor de medewerkers in hun eigen taal.

Ons cursusaanbod is beschikbaar in 7 talen, onze diensten op het gebied van sociaal veilig ondernemen, in 4 talen.

14 trouwe trainers
12 jaar expertise
1000+ cursisten per jaar
aanbod in 7 talen