Veiligheid op de werkvloer

Vindt u de veiligheid van uw medewerkers net zo belangrijk als wij? ik hoop het wel!

We trainen in 7 talen, onze docenten zijn gecertificeerd en hoog opgeleid en staan 5 dagen per week voor u klaar.

Wat als uw collega tijdens de nachtdienst een epilepsie aanval krijgt?! Wat als uw medewerker allergisch is? Wat doen ze dan?

Schreeuwen, chaos, meestal ook nog in hun eigen taal.

 

Zorg ervoor dat er op elke locatie altijd BHV´ers aanwezig zijn in de taal van uw medewerkers.

En ja hoor, ze kunnen ook echt op de heftruck rijden zonder certificaat, dat doen ze al jaren. Ook op de reachtruck lukt het aardig. Totdat een pallet of een doos op iemand terecht komt.

”Voorkomen is beter dan genezen”

 

Waarom zijn er nog altijd (internationale) medewerkers in Nederlands op een heftruck aan het werk zonder geldig certificaat ?!

Waarom zijn er nog altijd bedrijven die veel te weinig BHV’ers in dienst hebben? Begrijpt u dit? Wij niet!

Daarom geven we, al jaren, alle nodige cursussen op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Zodat men écht veilig werkt en zich ook veilig voélt! Want een AED, in de noodsituatie gebruiken is lastig als je dit nog nooit geoefend hebt en je Nederlandse collega BHV’er toevallig niet in de buurt is…

Ter info: een heftruck en reachtruck certificaat hoeft maar 1 keer in de 5 jaar herhaald te worden, het VCA certificaat 1 keer in de 10 jaar, en de BHV herhaalt u jaarlijks. Gelukkig, het gaat namelijk om de mensenlevens…

 

Wist je dat?! Er waren er in 2022 3700 (gemelde) bedrijfsongevallen waarvan 51 met dodelijke afloop! Veel te veel!

 

Dit kunt u onder meer verwachten van de veiligheidstrainingen van Personeelstrainer :

  • Verbeterde veiligheidscultuur: De trainingen helpen bij het bevorderen van een cultuur van veiligheid binnen de organisatie, waar werknemers zich bewust zijn van potentiële gevaren en proactief handelen om risico’s te minimaliseren.
  • Verminderd risico op ongevallen: Door werknemers te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om veilig te werken, kunnen de trainingen helpen bij het verminderen van het aantal ongevallen en letsel op de werkvloer.
  • Wettelijke naleving: De trainingen zijn ontworpen om te voldoen aan de wettelijke vereisten op het gebied van veiligheidstrainingen, waardoor organisaties kunnen voldoen aan regelgeving en mogelijke boetes kunnen voorkomen.
  • Verbeterde productiviteit: Een veiligere werkomgeving leidt over het algemeen tot een hogere productiviteit, doordat werknemers zich veiliger voelen en zich kunnen concentreren op hun taken zonder zich zorgen te maken over mogelijke gevaren.
  • Kostenbesparingen: Door het aantal ongevallen en letsel te verminderen, kunnen organisaties kosten besparen die anders zouden worden besteed aan medische zorg, compensatieclaims en productieverlies.

 

Al met al dragen de veiligheidstrainingen van Personeelstrainer.nl bij aan een veiligere, gezondere en productievere werkomgeving voor alle betrokkenen.

 

Klik op een rubriek hieronder en vul het contactformulier in dan zullen wij vrijblijvend contact met u opnemen.

 

Werkt u in een multiculturele organisatie?

Mooi! Zo leert u verschillende tradities, hoort u verschillende talen en ervaart u andere denk- of werkwijze dan uw eigen. Maar. Het werken met de collega’s van andere herkomst kan ook uitdagende situaties veroorzaken. Onbegrip komt vaak door de onbekendheid van culturele verschillen. Deze kenmerken zich door andere levensgewoontes en andere geloofsovertuigingen, andere opvoeding en heel ander onderwijs. Met deze bagage komen uw collega’s naar Nederland. Vanzelfsprekend kan dit, eerder of later, een obstakel worden in de communicatie en de samenwerking binnen uw bedrijf.

Personeelstrainer biedt een dienstenpakket en cursusaanbod voor de medewerkers in hun eigen taal.

Ons cursusaanbod is beschikbaar in 7 talen, onze diensten op het gebied van sociaal veilig ondernemen, in 4 talen.

14 trouwe trainers
12 jaar expertise
1000+ cursisten per jaar
aanbod in 7 talen