Communiceren met de medewerkers uit andere cultuurgroepen? Dit leert men niet op school. Maar wel bij Personeelstrainer!

U: ”Jeroen, kun je mij die stoel aangeven?”

Jeroen (NL): ”Ja tuurlijk!” (Jeroen geeft u de aangewezen stoel aan.)

U: ”Marta, kun je mij die stoel aangeven?”

Marta (PL): “Ja”. Ze knikt maar doet het niet. De stoel blijft staan waar die stond en u denkt: ”Wat snap ik hier niet aan?!”

Jola: Dit is een typisch voorbeeld van dé cultuurverschillen en de Nederlandse leiderschapsstijl die niét werkt bij de buitenlandse collega’s!

Meer weten? Bekijk ons cursusaanbod hieronder of vul het contactformulier in dan nemen wij vrijblijvend contact met u op.

 

Werkt u in een multiculturele organisatie?

Mooi! Zo leert u verschillende tradities, hoort u verschillende talen en ervaart u andere denk- of werkwijze dan uw eigen. Maar. Het werken met de collega’s van andere herkomst kan ook uitdagende situaties veroorzaken. Onbegrip komt vaak door de onbekendheid van culturele verschillen. Deze kenmerken zich door andere levensgewoontes en andere geloofsovertuigingen, andere opvoeding en heel ander onderwijs. Met deze bagage komen uw collega’s naar Nederland. Vanzelfsprekend kan dit, eerder of later, een obstakel worden in de communicatie en de samenwerking binnen uw bedrijf.

Personeelstrainer biedt een dienstenpakket en cursusaanbod voor de medewerkers in hun eigen taal.

Ons cursusaanbod is beschikbaar in 7 talen, onze diensten op het gebied van sociaal veilig ondernemen, in 4 talen.

14 trouwe trainers
12 jaar expertise
1000+ cursisten per jaar
aanbod in 7 talen