De menselijke problemen beïnvloeden het functioneren van uw medewerkers en hebben een grote invloed op de samenwerking binnen uw organisatie.

Dit is met name het geval omdat deze problemen niet zichtbaar zijn. Bovendien zal een buitenlandse medewerker, vanwege de cultuur en de normen en waarden in het land van herkomst, niet snel met een collega of een leidinggevende praten. Niet iedereen praat graag over de zaken die aan ons, mensen, knagen. Uw internationale medewerkers zijn hier, in Nederland, vaak eenzaam, machteloos en schamen zich voor hun persoonlijke situatie. Daar komt er ook nog de taalbarrière bij kijken; niet iedereen spreekt vloeiend Nederlands of Engels, zoals u…

We noemen dit de ”internationale eenzaamheid”. Al deze menselijke situaties hebben invloed op de werkvloer, zowel in het gedrag als in het functioneren van uw medewerkers.

​Een andere problematiek die we in Nederland zien, is de persoonlijke situatie van de medewerkers. Mensen die door een persoonlijk trauma uit jet verleden er nú last van hebben, mensen die verslaafd zijn of raken, mensen die onder de persoonlijke (gedrags)problemen lijden zoals narcisme, depressie of trauma. Deze situaties kunnen leiden tot een gedrag op de werkvloer dat u liever als werkgever niet ziet. Mensen die als agressief worden beschouwd, in conflicten raken of niet het vermogen hebben om een conflict op een ”normale” manier op te lossen.

Met andere woorden, medewerkers die als opstandig, lastig of overprikkeld gezien worden. Onterecht!

Bekijk hieronder onze oplossingen die de situatie binnen uw organisatie kunnen verbeteren, in de taal van uw werknemer!

Werkt u in een multiculturele organisatie?

Mooi! Zo leert u verschillende tradities, hoort u verschillende talen en ervaart u andere denk- of werkwijze dan uw eigen. Maar. Het werken met de collega’s van andere herkomst kan ook uitdagende situaties veroorzaken. Onbegrip komt vaak door de onbekendheid van culturele verschillen. Deze kenmerken zich door andere levensgewoontes en andere geloofsovertuigingen, andere opvoeding en heel ander onderwijs. Met deze bagage komen uw collega’s naar Nederland. Vanzelfsprekend kan dit, eerder of later, een obstakel worden in de communicatie en de samenwerking binnen uw bedrijf.

Personeelstrainer biedt een dienstenpakket en cursusaanbod voor de medewerkers in hun eigen taal.

Ons cursusaanbod is beschikbaar in 7 talen, onze diensten op het gebied van sociaal veilig ondernemen, in 4 talen.

14 trouwe trainers
12 jaar expertise
1000+ cursisten per jaar
1000+ cursisten per jaar